Index Vakbarát Hírportál

Inkább az óvodai étkeztetést választotta Siófok az augusztus 20-i tűzijáték helyett

2022. július 20., szerda 09:16

Nem rendezik meg az idei augusztus 20-i ünnepi tűzijátékot Siófokon. A döntésről a város polgármestere számolt be, aki azt is elárulta, miért döntött így a település vezetése.

Az idei évi augusztus 20-i rendezvénysorozatot igen, a tűzijátékot azonban nem rendezik meg Siófokon – írta közösségi oldalán Lengyel Róbert, a balatoni város polgármestere.

A városvezető bejegyzésében a háborút elszenvedő nemzetek polgári lakosságával és a gazdasági helyzet miatt kilátástalansággal küzdő magyar emberekkel való szolidaritással, valamint a takarékossággal indokolta a döntést.

A tájékoztatás szerint a városi kasszában kétmillió forint marad, ezt az összeget pedig a városvezetés a dráguló óvodai étkeztetés kiegészítésére fordítja.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, nettó 1,3 milliárd forint, vagyis bruttó 1,65 milliárd forint az idei augusztus 20-i fővárosi tűzijáték rakétáinak beszerzési ára.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közlése szerint mindez megegyezik a tavalyi tűzijáték árával. A tűzijáték idei elhalasztása miatt később egy petíció is indult, melyet a Szabad a Hang indított. A tűzijáték idei költségeit és árát később tíz évre titkosította a kormány.

(Borítókép: Lengyel Róbert, Siófok polgármestere 2019. április 20-án. Fotó: Bodnár Boglárka / MTI)

Rovatok