Index Vakbarát Hírportál

Dunába fulladt a fia után ugró férfi

2022. július 22., péntek 14:34

A mentőcsoportok tegnap este megtalálták azt a férfit, aki a gyermeke után ugrott a Dunába Kölkednél.

Dunába fulladt egy ember tegnap délután Kölkednél – közölte a katasztrófavédelem. A férfi a családjával a homokpadon fürdőzött, amikor hatéves kisfia a vízbe esett. Azonnal utána ugrott, ám önerőből nem tudtak kiúszni.

Ekkor egy másik fürdőző sietett a segítségükre. a kisfiút sikerült megmentenie, az apa azonban elmerült.

A férfi keresésében a mohácsi hivatásos tűzoltók segédkeztek, a Tűzmadár tűzoltóhajót is bevonták, a vízi rendészet három hajóval vett részt a kutatásban. Később a Mohácsi Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület hat önkéntessel, a Bács-Kiskun megyei Havária Egyesület két búvárral, Tolna megyéből a Szekszárdi Kutató-mentőcsoport öt emberrel, egy hajóval és egy személykereső szonárral csatlakozott a keresőcsapathoz.

A férfi holttestét nem sokkal kilenc óra előtt találták meg, alig húsz méterre az eltűnés helyétől. Kisfia láthatóan nem sérült meg, azonban megfigyelésre kórházba szállították.

A katasztrófavédelem közleménye az ehhez hasonló tragédiák elkerülése érdekében fontosnak tartja figyelembe venni a szabad vizeken való fürdőzés szabályait.

Mint írják:

fokozott veszélyt jelent a változó vízhőfok, az áramlatok, a különböző rendellenes vízmozgások, a változó vízmélység, az egyenetlen mederfenék, a hullámzás, valamint a vízijármű-forgalom.

Szabadvizek mentén a legbiztonságosabb a kijelölt fürdőhelyen történő fürdőzés. Ezeket a helyeket szakemberek választják és jelölik ki.

Rovatok