Index Vakbarát Hírportál

Ránk rúgja az ajtót a hőség, több megyében riasztás van érvényben

2022. július 22., péntek 05:59

A hét utolsó munkanapján sem szabadulunk a melegtől, ugyanis pénteken is túlnyomóan napos lehet az idő. A hőmérséklet akár a 40 fokot is elérheti, egyes helyeken viszont az eső sem kizárt.

Pénteken túlnyomóan napos időre van kilátás, az északi megyékben viszont időszakosan több gomolyfelhő képződhet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A prognózis szerint az Északi-középhegységben, valamint a Dunántúl északi részén csapadék kialakulása is lehetséges. Az északi, északnyugati szél többnyire mérsékelt lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 40 fok között valószínű.

Három megyében is riasztást adtak ki a hőség miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat három megyére is kiadta a riasztást a hőség miatt. Az alábbi megyékben a napi középhőmérséklet 29 fok felett valószínű:

A leírás szerint pénteken tovább fokozódik a hőség, az ország nagy részén 27-28 fok lesz a középhőmérséklet, ami főleg a Duna–Tisza közén, valamint a városi környezetben helyenként 29 fok körül alakulhat. 

Pénteken az Alföldön már nagyobb területen is 29 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. A péntekre virradó éjszaka az északnyugati, míg péntek délután, illetve este az északkeleti országrészben sem zárható ki egy-egy zivatar előfordulása.

(Borítókép: Járókelők hűsölnek egy párásítónál a harmadfokú hőségriadó alatt a Néprajzi Múzeumnál 2022. július 20-án Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok