Index Vakbarát Hírportál

Melegellenes feliratot távolítottak el az egyik budai villamosmegállóból

2022. július 24., vasárnap 18:03

A közterület-fenntartóknak kellett eltávolítaniuk azt a melegellenes feliratot, amit az egyik budai villamosmegállóba fújt fel valaki. Az esetről Őrsi Gergely, a főváros II. kerületének polgármestere számolt be.

„Kiállunk minden közösség és kisebbség mellett, akiket fenyegetés ér, melyeknek tagjai mások gyűlöletének céltáblájává válnak” – kezdte Facebook-bejegyzését Budapest II. kerületének polgármestere, Őrsi Gergely. 

A közzétett fotók alapján a közterület-fenntartók a buszmegállókra fújt uszító szövegek eltüntetését már el is végezték. 

A buszmegállók reklámtáblájáról a BKK munkatársai mosták le a gyűlöletkeltő feliratokat. „Az uszító, mások elpusztítására felszólító üzenet »készítőjét« feljelentjük” – írta Őrsi Gergely, aki hozzátette, hogy a tettes megtalálásában a térfigyelő kamerák is segítségükre lesznek. 

Bárkit is ér sérelem, legyen bármilyen társadalmi csoport tagja, szeretném, ha tudná, hogy számíthat ránk, számíthat Buda szolidáris közösségére!

– emelte ki a polgármester. 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, szombaton rendezték a 27. Budapest Pride felvonulást. A több ezer fős menet atrocitások nélkül jutott el a Carl Lutz rakpart Dráva utcai indulópontjáról a Szabadság térig, ahol a rendezvényt támogató civil szervezetek sátrakat állítottak fel.

A Margit hídon ugyan voltak ellentüntetők transzparensekkel és feliratokkal, de a két tábor teljesen elkülönítve haladt. Összességében békésen zajlott le a rendezvény, melyen az Index stábja is jelen volt. 

Rovatok