Index Vakbarát Hírportál

Fontos tényezőre hívja fel a figyelmet a KSH a népszámlálással kapcsolatban

2022. július 25., hétfő 14:41

Az egészségi állapotot és a fogyatékossággal való együttélést érintő népszámlálási kérdések megválaszolására kéri az embereket a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) arra kéri a lakosságot, hogy válaszoljon az őszi népszámláláson az egészségi állapotot és a fogyatékossággal való együttélést érintő kérdésekre – adta hírül az MTI.

A hivatal indoklásában leszögezi: a népszámlálás eredményei hosszú távon szolgáltatnak majd adatokat az egészségügyi és esélyegyenlőségi fejlesztésekhez.

A KSH ráadásul szakmai egyeztetést is folytatott tíz civil szervezettel, valamint kormányzati partnerekkel, hogy a fogyatékossággal élő emberek feleljenek az őket érintő kérdésekre.

Más adatforrásból ugyanis nem állnak rendelkezésre részletes információk az életkörülményeikről – olvasható a közleményben.

A népszámlálást október 1. és november 28. között tartják Magyarországon, célja, hogy pontos és részletes képet adjon az ország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről.

Október 16-ig a háztartások önállóan, interneten keresztül tölthetik ki a kérdőívet, október 17-től pedig számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek az online kitöltés lehetőségével.

Rovatok