Index Vakbarát Hírportál

Kiderült Oszter Sándor vagyonának sorsa

2022. július 25., hétfő 08:26

Mégsem az unokája kapja a hatalmas vagyont, amelyet a művész ráhagyott, mivel – mint kiderült – Oszter Sándornak nem volt végrendelete.

Oszter Sándor tavaly októberben halt meg, azonban még 2019-ben kijelentette, hogy mindent az unokájára hagy. Ugyanakkor nemcsak az örökölt vagyon, de az adósság is hatalmas mértékű. Most kiderült, hogy mégsem az unoka kapja meg az örökséget.

Nincs végrendelet. Az a nagy helyzet, hogy az unokámra nem szállt semmi. A lányomra és rám maradt, viszont én lemondtam a részemről Sandry (Oszter Alexandra) javára, tehát minden az övé. Haszonélvezeti jogom van a balatoni és a diósjenői házra, de egyébként az utolsó fillérig mindent átruháztam rá

– mondta Oszter Sándor özvegye, Failoni Donatella a Blikknek. Majd hozzátette: azért döntött így, mert nem akarja, hogy a lányának még egyszer ezzel kelljen foglalkoznia az ő halála után. Mint mondta: „muszáj erre gondolnom, 76 éves leszek augusztusban, innentől kezdve minden nap ajándék”.

A zongoraművész a lapnak azt is elmondta, hogy sok mindent a lánya intéz, aki nem lakik életvitelszerűen a birtokon, hanem Székesfehérvár és Diósjenő között ingázik. A közjegyzőnél is rengeteg időt tölt el, mert mindennek alaposan utána kell járnia.

(Borítókép: Oszter Sándor portréja a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész temetésén a Farkasréti temetőben 2021. december 11-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok