Index Vakbarát Hírportál

Útikalauzt nyomtak egy epilepsziás beteg szájába Budapesten

2022. július 26., kedd 14:29

Rosszul lett egy turista Budapest egyik főterén. A nőnek egy útikalauzzal próbáltak meg segíteni a turistacsoport tagjai.

Egy turistacsoport harminc év körüli tagja lett rosszul Budapest egyik főterén július 25-én. Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint a nő mindent elejtett a kezéből, majd a földre zuhant és rángatózni kezdett.

Mint írták, a segélykérőknek még a tapasztalt mentésirányítót is sikerült megizzasztaniuk, ugyanis a csoport tagjai addigra egy útikönyvet erőltettek a görcsölő beteg szájába, miközben erővel próbálták lefogni a végtagjait. 

Végül a mentésirányítónak sikerült meggyőznie őket, hogy nem ez a helyes segítségnyújtás, a roham pedig perceken belül lezajlott. A mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták és kórházba szállították a nőt, akiről kiderült, hogy elfelejtette bevenni a gyógyszereit. 

A turistának kisebb karcolásokkal sikerült megúsznia az esetet, azonban állkapcsa és fogai igencsak megszenvedték az útikalauzt – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzésében.

Rovatok