Index Vakbarát Hírportál

Újabb villamosok közlekedése változik a hétvégétől

2022. július 28., csütörtök 12:16

A vágányok felújítása miatt a 28-as, a 28A, a 37-es és a 37A villamosok helyett is pótlóbusz közlekedik szombattól Kőbánya alsó és az Új köztemető között július 30. és augusztus 12. között.

Pótlóbusz közlekedik szombattól felújítás miatt Kőbánya alsó és az Új köztemető között a 28-as, a 28A, a 37-es és a 37A villamosok helyett – tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint július 30. és augusztus 12. között több helyen is felújítják a vágányokat az Élessarok és az Új köztemető közötti szakaszon.

A felújítások ideje alatt a 28-as és 28A villamosok összevontan, rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és Kőbánya alsó vasútállomás között 28-as jelzéssel közlekednek.

A 37-es és a 37A villamosok, szintén összevontan, rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és az Élessarok között közlekednek.

A Blaha Lujza tér felé az Élessaroknál, Kőbánya felső vasútállomásnál, a Halom utcánál és az Őrháznál a megszokottól eltérően a Sörgyár irányú megállónál lehet felszállni a villamosra.

Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között a 28-as pótlóbusszal lehet utazni, melynek útvonala a Budapest GO alkalmazáson keresztül is elérhető. A BKK a 95-ös és a 195-ös autóbuszokat ajánlja alternatív utazási lehetőségként.

Rovatok