Index Vakbarát Hírportál

Népszava: Bukhatja Budapest az állami beruházásokat

2022. július 28., csütörtök 08:05

A Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium az állami spórolás jegyében felülvizsgálja a még el nem indult kormányzati beruházásokat, ami rengeteg fővárosi projektet érinthet - állítja a Népszava.

Minden állami beruházásra általánosan vonatkozik az a kormányhatározat, amely a Magyarország szomszédjában zajló háború idején, a tartalékképzés miatt felfüggeszt, majd felülvizsgál minden olyan állami beruházást, amelynek kivitelezése még nem kezdődött meg – közölte az Építési és Beruházási Minisztérium.

A Fővárosi Kormányhivatal már be is jelentette, hogy szüneteltetik a H7-es,csepeli HÉV-vonal fejlesztésével és meghosszabbításával összefüggő beruházások engedélyezési eljárásait. 

A felülvizsgálatok miatt úgy tűnik, csúszik

A Népszava emlékeztet: a leállítással nemcsak az eddigi munkák veszhetnek el, de gondot okozhat az is, hogy az uniós források esetleges megnyílásakor nem lesznek azonnal indítható projektek, így azok az összegek is veszendőbe mehetnek.

Az Építési és Beruházási Minisztérium azonban a lap kérdéseire válaszolva azt írta: „az eddig elvégzett előkészítési, engedélyezési munkálatok nem vesznek kárba, azokat a beruházások későbbi megvalósulásának alkalmával – ha kell módosítva azokat – felhasználjuk.” 

(Borítókép:  Róka László / MTI)

Rovatok