Index Vakbarát Hírportál

Majdnem elütött egy rendőrt egy ittas férfi Debrecenben

2022. július 29., péntek 14:51

Menekülés közben majdnem elütött egy rendőrt egy ittas sofőr Debrecenben. Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

A vádirat szerint 2022. február 8-án hajnalban Debrecenben az érvényes jogosítvánnyal nem rendelkező 39 éves férfi kivonta magát a közúti ellenőrzés alól. Az ittas sofőr több településen át, hosszasan menekült a rendőrök elől, miközben figyelmen kívül hagyta az őt üldöző rendőrök megállásra felszólító utasításait, és számos közlekedési szabályt is megszegett.

A férfi többszörösen túllépte a megengedett sebességet, és szándékosan közvetlen veszélynek tette ki az egyik rendőrt – olvasható az Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

Amikor megpróbálták megállítani, nem csökkentette az addigi, 120-140 kilométer/órás sebességét, és a további menekülés szándékával járművét a rendőr felé kormányozta.

A rendőr csak úgy tudta elkerülni, hogy ne üsse el, hogy elugrott az autó elől. Végül az elkövető Debrecen belterületén egy kanyarban elveszítette autója felett az irányítást, és lesodródott az útról, a vízelvezető árokba.

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével, továbbá ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja az elkövetés óta letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett – erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő – férfit.

Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit fegyházbüntetésre és határozott ideig tartó járművezetéstől eltiltásra. A vádlott által elkövetett bűncselekmények büntetési tételének felső határa – figyelemmel a halmazati, valamint az erőszakos többszörös visszaesőkre vonatkozó rendelkezésekre – 15 év.

Rovatok