Index Vakbarát Hírportál

Mentősre és kórházi ápolóra támadtak Tatabányán

2022. július 29., péntek 12:17

Ápolót bántalmazott egy cseh állampolgár a tatabányai kórházban, a város egy másik pontján pedig a mentősökre támadt egy ellátásra szoruló helybéli – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség honlapja szerint a mentők csütörtök este két cseh állampolgárt vittek be a tatabányai kórházba. A 18 éves férfi a váróteremben várakozott, amíg a barátnőjét ellátták. Amikor egy egészségügyi dolgozó kilépett az egyik osztályról, a férfi – minden előzmény nélkül – két kézzel mellkason ütötte az ajtóban álló ápolót, majd dulakodni kezdett vele.

A kórház dolgozói azonnal a társuk segítségére siettek, és lefogták a támadót. A rendőrök elfogták, előállították, majd őrizetbe vették a cseh állampolgárt, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

A kórházi nővérekről egyre gyakrabban érkeznek jelentések amiatt, hogy munka közben nem biztosított a biztonságuk, sőt gyakran bántalmazásoknak vannak kitéve. Erről ide kattintva olvashatja az Index helyzetelemzését.

Egy nap alatt több dolgozót ért támadás

A rendőrség kitért arra is, hogy ugyanezen a napon egy másik helyszínen is közfeladatot ellátó személyeket ért támadás Tatabányán: egy 54 éves helyi lakos – aki nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót és egyéb gyógyszert vett be, és arra alkoholt ivott – rátámadt az őt ellátni szándékozó mentősökre.

Az elkövető először botra tekert szögesdróttal, majd késsel fenyegette meg az egészségügyi dolgozókat, továbbá közölte, hogy felgyújtja és rájuk borítja a mentőautót.

A rendőrök a gyógyszermérgezést szenvedett embert az orvosi ellátása után őrizetbe vették, ellene erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozva elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

Rovatok