Index Vakbarát Hírportál

Hangszert akartak lopni, felgyújtottak egy közintézményt

2022. július 31., vasárnap 05:38

Hangszert loptak, majd szándékosan felgyújtottak egy épületet Tarnazsadányban. Az elkövetők ellen lopás és rongálás gyanúja miatt folytattak eljárást.

Április 11-én reggel érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint tűz ütött ki egy tarnazsadányi közintézmény egyik helyiségében. A tűzoltók a helyszínen nem tudták kizárni az idegenkezűséget, majd kiderült, hogy hangszerek tűntek el, így a rendőrök megkezdték a nyomozást.

A hatóság személyismeretének köszönhetően rövid időn belül sikerült azonosítani az egyik feltételezett elkövetőt, aki már korábban is követett el hasonló bűncselekményeket. Mint írták, a gyanúsítottat egy órán belül az otthonában elfogták, majd őrizetbe vették. A kutatáskor a padlásáról előkerültek a lopott gitárok, hegedűk, valamint hangszertokok. A 32 éves tarnazsadányi férfi a bíróság döntése alapján jelenleg is letartóztatásban van.

A gyanúsított 30 éves társát is azonosították és kihallgatták a nyomozók.

A gyanú szerint az ablakot benyomva jutottak be az épületbe, majd az értékszerzést követően szándékosan tüzet gyújtottak.

Az elkövetők ellen lopás és rongálás gyanúja miatt folytattak a büntetőeljárást a Hevesi Rendőrkapitányság munkatársai, akik a napokban befejezték az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket, és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.

Rovatok