Index Vakbarát Hírportál

Ennyi volt, délután visszatér a kánikula

2022. augusztus 2., kedd 06:18

A hét második napján leginkább felhős, csapadékos idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul, estére azonban 16 és 23 fok közé hűl a levegő.

Kedden napközben ismét erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, helyenként zápor, zivatar is előfordulhat – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hét második napján leginkább mérsékelt marad a légmozgás, zivatar környezetében azonban átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 23 fok között várható, de a hidegre érzékeny részeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 27 és 33 fok között alakul.

Több megyében figyelmeztetnek zivatar miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kilenc megyére adott ki egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. Kedden a nap második felében elsősorban az Északi-középhegység térségében és a nyugati, délnyugati megyékben valószínű helyenként zivatar. Hevesebb esőzésre kell számítani:

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében azt írta, kedden időjárási front nem lesz Magyarország fölött, azonban a napi hőingás panaszokat okozhat. A melegfrontra érzékenyeknél fejfájás, migrén, alvászavar, fáradékonyság, dekoncentráltság és vérnyomásingadozás is jelentkezhet.

(Borítókép:  Balogh Zoltán/ MTI)

Rovatok