Index Vakbarát Hírportál

Már Magyarországon is pluszjuttatást adnak a dolgozóknak az infláció miatt

2022. augusztus 3., szerda 12:12

A Schneider Electric hazai dolgozói 200 ezer forintos cafeteriajuttatást kapnak az augusztusi fizetésük mellé, mert a cég ezzel szeretné támogatni a munkavállalóit az infláció és a növekvő megélhetési költségek miatt.

Az összegre a Schneider Electric minden hazai, augusztus 31-én a cég alkalmazásában álló munkatársa egyformán és ugyanabban az összegben jogosult, beleértve a szerződéses kollégákat is – írja a Napi.hu a társaság közleménye alapján.

Mi is érzékeljük, hogy a mindennapi életben milyen új gazdasági kihívásokkal kell szembenézni, és ezzel együtt érzékeljük az infláció emelkedését is. Ez ösztönözte arra a vállalat vezetését, hogy ezzel az egyszeri, 200 ezer forintos cafeteriajuttatással is ellensúlyozza ezek hatását. Az átmeneti segítséget jelentő juttatásról gyorsan döntöttünk. Emellett folyamatosan figyeljük a munkaerőpiaci folyamatokat is, hiszen célunk, hogy a kompenzációs csomaggal is őrizzük versenyképességünket

– nyilatkozta Ivanov Katalin, a Schneider Electric országos HR-igazgatója.

Angliában már öt bank döntött hasonló módon az infláció miatt: egyszeri összeggel támogatják az alacsonyabb jövedelmű munkavállalóikat. 

Rovatok