Index Vakbarát Hírportál

Ha a pofátlan bolti lopássorozatért járna díj, ennek a férfinak kellene adni

2022. augusztus 5., péntek 11:26

A Veszprémi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, akinek a bolti tolvajlás olyan természetszerű volt, mint másnak a levegővétel. Az óvatos és gyanútlan viselkedésre viszont nem sokat adott, így gyorsan le is bukott.

A 47 éves, Zala megyei illetőségű elkövető egy márciusi napon délelőtt autóval érkezett egy veszprémi szupermarkethez, majd lopási szándékkal bement az üzletbe. Telepakolt különböző élelmiszerekkel és háztartási eszközökkel egy nagy bevásárlókocsit, majd azt az áruvédelmi kapuk mellett fizetés nélkül kitolta a parkolóban álló járművéhez. Ennyivel viszont nem érte be, a mohósága visszaparancsolta őt az üzletbe, és újabb bevásárlókocsit rakott tele árucikkekkel, amit ugyanúgy kitolt az áruházból.

Ez már gyanút keltett több emberben, az üzlet biztonsági őre azonnal utánasietett. A férfi ezt észlelve futásnak eredt, de nem jutott messzire, hamar feltartóztatták a bevásárlókocsit hátrahagyó tolvajt.

A vádlott autójában és a hátrahagyott bevásárlókocsiban összesen 200 675 forint értékű áru volt, közölte Magyarország Ügyészsége. A lakóhelyén tartott házkutatás során további, ugyanazon üzletlánctól eltulajdonított, 118 543 forint értékű árucikket találtak, olvasható az ügyészség közleményében.

A férfi már korábban is lopott, az akkori esetett összevonhatják a mostanival. Az ügyészség indítványozására a Veszprémi Járásbíróság halmazati büntetésként közérdekű munkára ítélheti a férfit.

A lopásokról a biztonsági kamera bizonyító értékű felvételeket készített:

Rovatok