Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc: Orbán Viktor ripacskodik, szégyenország lettünk

2022. augusztus 5., péntek 11:13

Ellenzéki politikusok is reagáltak Orbán Viktor texasi beszédére, Ungár Péter szerint Magyarország utolsó európai szövetségesét, Lengyelországot is elveszítette. Gyurcsány Ferenc sem fogta vissza magát.

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán reagált Orbán Viktor texasi beszédére. Úgy fogalmazott, „szégyenország lettünk”, a miniszterelnök beszédét pedig ripacskodásnak titulálta.

Színpadember lett a magyar kormányfő. Játszik. Tetszeleg. Ripacskodik. Közben szégyenország lettünk. Ő tette ezt. Kell egy ország, ami a mi országunk. Vigyáz ránk. Kell egy ország, aminek fontosak vagyunk. Kell egy másik Magyarország

– fogalmazott a DK elnöke Facebook-bejegyzésében. 

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője szintén a közösségi oldalán értékelte a miniszterelnök beszédét: „Orbán Viktor beszéde biztosan tetszett az amerikai jobboldalnak. Annak a politikai oldalnak, ami a klímaváltozás tényét, az abortuszhoz való jogot és a szociális ellátórendszer létét önmagában támadja. Összenőtt, ami mindig is összetartozott” – fogalmazott.

Szerinte ha egy LMP-s politikus menne ki beszélni egy amerikai demokrata párti konferencián, „akkor a »megkapta az ukázt« és az »elment megkapni az eligazítást« címeket olvasnánk a jobboldali médiában”. Emellett több, a beszédben elhangzott részre tételesen is reagált. 

„Magyarország az Európai Unió magányos állama Orbán Viktor szerint. Ez sajnos igaz, de szövetséges nélkül nem biztos, hogy könnyű a nemzeti érdeket megvalósítani. Az utolsó európai szövetséges, Lengyelország elvesztése után nehéz elmondani, hogy az összes EU-tagállam szembemegy az autópályán. Szövetséges – főleg európai szövetséges – nélkül nehéz sikeresnek lenni.”

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc. Fotó:  Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok