Index Vakbarát Hírportál

Halálos lakástűz volt Jászkiséren

2022. augusztus 5., péntek 11:36

Kigyulladt egy családi ház Jászkiséren, azonban odaérve a tűzoltók lángokat nem találtak. A ház hálószobájában egy holttestre bukkantak. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Pénteken negyed kilenckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, miszerint tűz keletkezett egy jászkiséri családi házban – tájékoztatta szerkesztőségünket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A közlemény szerint egy járművel négy tűzoltó sietett a helyszínre, egy Árok utcai családi házhoz. A száz négyzetméteres épület hálószobájában egy holttest és egy kisebb tűz nyomai voltak. Az ágy, az ágybetét és egy párna égett korábban. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

A tűz keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

A katasztrófavédelem szerint nem ritka, hogy akár néhány négyzetcentiméteres kisebb tüzek vagy akár egy lángok nélküli izzás is tragédiával végződik. A műanyagot, szintetikus anyagokat tartalmazó tárgyak égése, izzása közben mérgező gázok keletkeznek.

A legtöbb tragédiával járó lakástűznél nem a tűz, hanem a mérgező füst végez az áldozattal. A hasonló esetek elkerülése érdekében érdemes a szoba plafonjára egy füstérzékelőt szerelni, amely a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni, az épületből kimenekülni – áll a közleményben.

Rovatok