Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos: Végzettség nélküli tanárokat is felvenne egy általános iskola

2022. augusztus 6., szombat 18:41

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint már akkora a tanárhiány, hogy pedagógusi végzettség nélkül is felvenne tanárokat egy általános iskola a fővárostól harminc kilométerre.

Ebben a Pesttől 30 kilométerre lévő általános iskolában hónapok óta keresnek matek-, angol- és kémiatanárt. A kétségbeesett poszt szerzője valósággal könyörög, hogy valaki jelentkezzen végre, az sem baj, ha nincs tanári diplomája, csak konyítson valamennyit ezekhez a tárgyakhoz – írja Hadházy Ákos a közösségi oldalán.

A képviselőnek az iskolaigazgató vázolta a helyzetet: valóban lehet jelentkezni pedagógusi végzettség nélkül is hozzájuk, óraadó tanárnak várják a jelentkezőket. Fizetni nem sokat tudnak, így messzebbről nem is érdemes jelentkezni a direktor szerint. A felvételről majd a tankerület dönthet.

Sajnos, ha nagyon gyorsan nem változik valami nagyot, akkor ennek az országnak annyi. Ne felejtsük el: ha holnaptól megszállná a Szentlélek a Fideszt, és holnaputántól az oktatásba tolná az eddig ellopott és ezután ellopandó százmilliárdokat, plusz az eszement adminisztrációs terheket levenné a tanárokról, plusz visszaadná a tanítás szabadságát, magyarul létrehozna egy jó oktatási rendszert: akkor is leghamarabb 10-15 év múlva látszana meg a végzős diákokon az eredmény

– vont mérleget az ellenzéki politikus. A „megmaradt tanárok védelmében” Hadházy Ákos nem írta le a település nevét. 

Rovatok