Index Vakbarát Hírportál

Kisfia játékpisztolyával rabolt ki egy 18 évest egy nagykőrösi férfi

2022. augusztus 6., szombat 16:48

Elfogtak egy fegyveres rablással gyanúsított férfit, aki szerda éjszaka kisfia játékpisztolyával rabolt ki egy járókelőt Nagykőrösön – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség közleménye szerint egy 18 éves fiatalember tartott hazafelé 2022. augusztus 3-án éjszaka, amikor pénzváltás ürügyén egy ismeretlen leszólította. A nemleges válaszra egy zsebből előhúzott fegyver volt a reakció, kiegészítve a „tudjuk ezt másképp is intézni” mondattal.

A fiatalember megijedt, és elővette pénztárcáját. A támadó ráfogott, ám a sértett erősen tartotta, visszarántotta, és hátizsákját hátrahagyva menekülni kezdett. A tettes egy darabig üldözte, majd feladta, felnyalábolta a táskát, hazament, és lefeküdt aludni. Az áldozat nem sérült meg.

A 28 éves elkövetőt nyolc óra alatt azonosították, elfogták, és őrizetbe vették. Beismerő vallomásában elmondta, hogy már délelőtt elkezdett sörözni, és amikor elfogyott az ital, a közeli vegyesboltból vásárolt még. Éppen az egyik rokonától tartott hazafelé az italszállítmányával, amikor megpillantotta a fiatalembert, és kirabolta.

A rabláshoz használt, a házában lefoglalt fegyverről kiderült, hogy a kisfia játékpisztolya. Függetlenül azonban attól, hogy azzal emberi életet nem lehet kioltani, az általa elkövetett támadás fegyveres rablásnak minősül. Megtévesztésig hasonlít egy éles lőfegyverre, első ránézésre az áldozat is joggal hihette ezt – írja a rendőrség.

Az őrizetbe vett K. Szabolcs ellen jelenleg több eljárás is folyamatban van garázdaság és vagyon elleni bűncselekmények miatt. Most fegyveresen elkövetett rablás bűntettével gyanúsították meg. A további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, egyben kezdeményezték a férfi letartóztatását, amelyet a bíróság 2022. augusztus 5-én elrendelt.

(Borítókép: Fegyveres rablással gyanúsított férfit kísér egy rendőr Nagykőrösön 2022. augusztus 6-án. A 18 éves fiú augusztus 3-án kisfia játékpisztolyával megpróbált kirabolni egy járókelőt Nagykőrösön. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Rovatok