Index Vakbarát Hírportál

Kétszáz hektár avar égett Újszásznál, akadozik a vonatközlekedés

2022. augusztus 7., vasárnap 06:33

Szombat késő délután kigyulladt az avar és a bozótos Újszász külterületén. A mintegy kétszáz hektáron terjedő tüzet éjszakára oltották el a tűzoltók.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több foltban fás, cserjés, gazos terület és napraforgótábla égett le. A szolnoki, a ceglédi és a jászberényi hivatásos tűzoltók tíz vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet és még éjszaka is utómunkálatokat végeztek – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az egyik vasútvonalat egy időre áramtalanítani kellett, ugyanis megdőlt a felsővezeték egyik tartóoszlopa. Tápiógyörgye és Újszász között átmenetileg nem közlekedhettek a vonatok az avartűz miatt. A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon az Intercityk Cegléd felé kerültek, a Keleti pályaudvarról a tűz kitörésekor már elindult IC visszafordult a főváros felé, a rövidebb távon közlekedő vonatok helyett pedig pótlóbuszt állítottak forgalomba.

A MÁV legfrissebb Facebook-posztjában már azt közölte, hogy Tápiógyörgye és Újszász állomások között az egyik vágányon megindult a vonatközlekedés. A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon fokozatosan áll helyre a vonatközlekedés. A másik vágányon a felsővezeték vizsgálatát és megjavítását el kell végezni. Addig az arra utazók hosszabb menetidővel számoljanak, várhatóan vasárnap délig.

Rovatok