Index Vakbarát Hírportál

Kifejtette a kormány, miért nem vesz részt a rendkívüli ülésen

2022. augusztus 8., hétfő 11:23

Közleményben indokolta meg a kormány, miért nem vesz részt hétfő délután az ellenzék kezdeményezésére megtartott rendkívüli ülésen. Hangsúlyozták: az előzmények miatt hiteltelennek tartják a kezdeményezést.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ellenzéki pártok kezdeményezésére rendkívüli ülést tart az Országgyűlés hétfőn 13 órakor, többek közt a katatörvény módosítása miatt. A kormány közleményben indokolta, miért nem vesz részt az ülésen.

Mint írták, ezzel kapcsolatban alapvető körülmény, hogy a baloldal a háborús válság időszakában sem támogatta a magyar családok védelmét szolgáló intézkedéseket. Hozzáteszik, hogy az ellenzék a bevezetésétől kezdve támadta a rezsicsökkentést, és a kampány alatt azt is egyértelművé tették, hogy eltörölnék, valamint a kata adónem bevezetését meg sem szavazták.

Adócsökkentést szorgalmaznak, azonban a jövő évi költségvetéshez összesen 3200 milliárd forint nagyságrendű adóemelési javaslatot nyújtottak be

– fogalmaztak a közleményben, hozzátéve: „emelnék többek közt a társasági adót és a személyi jövedelemadókat is. Emellett erőteljesen kampányoltak azon szankciók mellett, amelyek az energia-áremelkedések fő okozói, és már most óriási terheket rónak az európai gazdaságra”.

A kormány az „ilyen előzmények után hiteltelennek tartja a rendkívüli üléssel kapcsolatos kezdeményezést, ezért képviselői nem vesznek részt rajta”.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok