Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor Magyarországon találkozhat újra Donald Trumppal

2022. augusztus 8., hétfő 07:22

Mivel jó kapcsolatot ápol Orbán Viktor miniszterelnökkel, így van esély arra, hogy Donald Trump volt amerikai elnök ellátogasson Magyarországra, mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója.

A politikai elemző rámutatott, Trump így viszonozhatja a magyar kormányfő egyesült államokbeli látogatását. Mint ismert, pár napja Orbán Viktor beszédet tartott Texasban, amivel a magyar mellett a nemzetközi sajtó is részletesen foglalkozott.

Bár Trump nem jelentette be az újraindulását, de az világosan kiderült, a szoros, jó kapcsolat Trumppal csak használhat a Fidesz és Orbán Viktor megítélésének, tekintélyének Amerikán és a Fehér Házon belül

– jelezte Kiszelly Zoltán, aki hozzátette: Trump szerint a liberális felfogással ellentétben a hagyományos értékekhez kell ragaszkodni, a magyar kormány pedig egyértelműen Trumpékkal van egy platformon.

„Úgy is mondhatnám, a hasonló kihívásokra a magyar kormányfő és az amerikai exelnök is hasonló válaszokat ad” – fogalmazott a politológus.

A Blikk kérdésére, hogy van-e esély arra, hogy Donald Trump Magyarországra jöjjön, Kiszelly Zoltán a következő választ adta:

Ha jövőre lesz Budapesten CPAC, mint ahogy idén tavasszal is volt, nem zárható ki. Persze nyilván függ a novemberi »félidős« választás eredményétől, de ha esetleg összekötik az utat azzal, hogy Szlovéniában meglátogatják harmadik felesége, Melania családját, esetleg egy olaszországi utazással, ahol Matteo Salvini barátja és szövetségese a volt amerikai elnöknek, akkor nagyon jó esély van rá.

(Borítókép: Donald Trump és Orbán Viktor találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. Fotó: Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Rovatok