Index Vakbarát Hírportál

Ne hajtson be közéjük az M1-esen, ha kell, lassítson!

2022. augusztus 10., szerda 15:52

Újabb katonai menetoszlop halad át Magyarország területén, a Honvédelmi Minisztérium felhívta a figyelmet a közlekedési szabályok betartására.

Katonai menetoszlop közlekedésére kell számítani 2022. augusztus 10-én 19 óra és 22 óra között az alábbi útvonalon: Hegyeshalom, határátkelőhely–M1-es autópálya, 67-es számú kihajtó (Tata)–1-es számú főút–Tata, Klapka György Laktanya.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. 

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérő járművek biztosítják.

Arra kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

Rovatok