Index Vakbarát Hírportál

Kezdődik a Nagy Ipoly-takarítás

2022. augusztus 11., csütörtök 12:47

A határfolyó felvidéki oldalán több mint harminc, magyarországi területén tucatnyi település csatlakozott a kezdeményezéshez. Második évadához érkezett a Nagy Ipoly-takarítás.

Az augusztus 11. és 13. között zajló önkéntes természetvédelmi munka részleteiről a szervezők Ipolynagyfalun adtak tájékoztatást – adta hírül a Felvidek.ma. Az Ipoly mentén számos felvidéki település csatlakozott a kezdeményezéshez, az önkéntesek a közeli kijelölt állomásokon kapják meg a szükséges felszerelést.

Kerata László, Ipolynagyfalu polgármestere elmondta, hogy a közelgő Ipoly névnaphoz (augusztus 13.) kötődően immár második alkalommal szervezik meg a Duna mellékfolyójának tisztítását, amelynek célja a környező vidék és az Ipoly élhetőbbé tétele.

A polgármester arról is beszámolt, hogy 

tavaly ötszáz köbméter hulladékot gyűjtöttek be az Ipoly alsó és középső, határ menti szakaszán, így várhatóan idén kevesebb szemét gyűlik össze.

Jelenleg az érintett szakaszokon nagyon alacsony az Ipoly vízszintje, ennek oka a térséget is sújtó aszály mellett a vízduzzasztók nem megfelelő karbantartása. Mindez a takarítás szempontjából azért jelent gondot, mert nehézkessé vált a csónakokkal történő takarítás.

Rovatok