Index Vakbarát Hírportál

Nyolc métert zuhant egy daruról egy mutatványos a Sziget Fesztiválon

2022. augusztus 12., péntek 18:54

Baleset érte egy francia cirkusztársulat tagját a Sziget Fesztiválon. A mutatványos egy daruról, nyolc méter magasból zuhant a földre.

Lezuhant egy artista a cirkuszsátornál a Sziget Fesztiválon. Az eddig rendelkezésre álló információk szerint a mutatványos lábát egy daru csípte be, amikor a szerkezet meglazult, majd nyolc métert zuhant.

Az Országos Mentőszolgálat sajtószolgálata azt közölte: a helyszínről egy 30 év körüli nőt szállítottak súlyos lábsérüléssel az ügyeletes traumatológiára. 

A Index információi szerint az esés következtében a mutatványos mindkét lába eltört.

A sérültet a mentőszolgálat munkatársai altatásban szállították a Honvédkórházba.

A baleset a fesztivál Cirque du Sziget nevű részén történt, amely nagyjából egy ezer férőhelyes sátorból és külső szabadtéri helyszínből áll. Ott váltják egymást a különböző társulatok előadásai. A balesetet szenvedő előadó a francia La Burrasca társulat tagja. 

A fesztivál is megerősítette a balesetet

A Sziget Fesztivál sajtófőnöke az Indexszel közölte: a fesztivál egészségügyi csapatát péntek délután egy balesethez hívták a cirkuszi helyszínhez, miután egy artista megsérült egy előadás alatt. A helyszínre azonnal kiérkező mentőszolgálat az előadóművészt lábsérüléssel szállította kórházba. Kiemelték: a szervezők remélik, hogy a sérült artista mihamarabb felépül. A műsorváltozásról később ígérnek információt.

(Borítókép: Szabó Réka / Index)

Rovatok