Index Vakbarát Hírportál

Egész hétvégén nem jár a 3-as metró

2022. augusztus 13., szombat 07:09

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte, hogy az M3-as metró felújítása miatt a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik.

Szombaton és vasárnap az M3-as metró közlekedése a teljes vonalon szünetel, ezért Újpest-központ és Kőbánya-Kispest között az M3-as jelzésű metrópótló busszal lehet utazni.

Augusztus 13-a és 21-e között figyelmeztet a BKK a 3-as metró korlátozott közlekedésére, mely helyett bizonyos szakaszokon vagy az egész útvonalon pótlóbusszal lehet utazni.

Hétfőtől ezeken a szakaszokon utazhatunk metrón

Augusztus 15-én hétfőn és 16-án kedden az M3-as metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár, a Nagyvárad téren azonban nem áll meg. Ezen a napon Újpest-központ és a Kálvin tér között az M3-as jelzésű metrópótló busszal lehet utazni, menetrendjét az Újpest-központ és a Nyugati pályaudvar között közlekedő M3A jelzésű pótlóbusz sűríti.

Szerdától vasárnapig, augusztus 17-21-ig az M3-as metró napközben, este 21 óráig északon Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont, délen pedig Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár. A déli szakaszon a metró nem áll meg a Nagyvárad tér állomáson. 

Augusztus 22-től az M3-as metró hétköznap napközben, este 21 óráig északon Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont, délen pedig Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár. A déli szakaszon a metró nem áll meg a Nagyvárad tér állomáson. 

A következő napokban a BKK tájékoztatása szerint érdemes a BudapestGo alkalmazással tervezni az utazásokat a felújítások miatt megváltozott rend miatt.

(Borítókép: A Népliget állomás a 3-as metróvonal felújított déli a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszának átadásán 2020. október 22-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok