Index Vakbarát Hírportál

Egerben csaknem 400 millió forintból korszerűsítik az onkológiai és kardiológiai ellátást

2022. augusztus 16., kedd 06:23

Körülbelül négyszázmillió forintból fejlesztik az onkológiai és kardiológiai ellátást az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben.

Szegedi Erzsébet, az intézmény sajtóreferense közölte, a mintegy 395 millió forintos pályázati forrásból modern diagnosztikai eszközöket szereznek be az onkológiai és kardiológiai ellátáshoz, valamint fejlesztik a személyre szabott onkoterápiás eljárásokat.

Ezek segítségével javul a betegségek diagnosztizálási és gyógyítási hatékonysága , az intézmény így az eddiginél jóval több beteget tud majd magasabb szakmai színvonalon ellátni, ami csökkenti a várólistákat is – írja az MTI.

Az előreláthatólag jövő év februárjára lezáruló beruházás a Széchenyi 2020 program részeként valósul meg, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) vissza nem térítendő támogatásából.

Az egri kórház a térség kardiológiai és onkológiai csúcsintézménye, amely mindkét szakterületen a Heves megyei lakosság 90 százalékának ellátását biztosítja. Az intézmény komplikált és kritikus állapotú betegeket is fogad, azért elengedhetetlen a legmodernebb eszközök használata és az eszközpark folyamatos fejlesztése.

Rovatok