Index Vakbarát Hírportál

Megmérgezte élettársát, hogy megszerezze a lakását egy budapesti férfi

2022. augusztus 16., kedd 08:27

Nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe két férfit a rendőrök augusztus 12-én. A hatóság információi szerint a feltételezett tettesek megmérgeztek egy nőt, hogy megszerezzék a pénzét és lakásának bérleti jogát.

Emberölés miatt folytat eljárást két férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya. A megalapozott gyanú szerint F. Bálint tavaly határozta el, hogy megöli 44 éves élettársát, hogy megszerezze a nő VI. kerületi lakásának bérleti jogát és hatmillió forintját. Az akkor 32 éves férfi tavaly nyáron a sértett lakásában barátja segítségével nagy mennyiségű gyógyszert oldott fel a nő italában, majd miután az asszony elvesztette eszméletét, még több gyógyszert adtak be neki. A nagy mennyiségű gyógyszer így a halálát okozta.

Mint írták, az elsődleges adatok önkezű túladagolásra utaltak, és nem vetették fel bűncselekmény gyanúját, idén azonban a fővárosi életvédelmi nyomozók olyan információk birtokába jutottak, melyek alapján nyomozást indítottak.

Hozzátették: a büntetőeljárás alatt beszerzett szakértői vélemények és további bizonyítékok alapján F. Bálintot augusztus 12-én Állampusztán fogták el, amikor más bűncselekmény miatt szabadult a büntetés-végrehajtási intézetből. Társát, a most 46 éves T. Mihályt ugyanezen a napon a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály segítségével Csepelen fogták el.

Mindkét férfit nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd vették őrizetbe. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését.

Rovatok