Index Vakbarát Hírportál

Itt az állami kitüntetettek listája, tapsoljon vagy háborogjon

2022. augusztus 19., péntek 18:23

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az államalapítás napja alkalmából átadta a Magyar Érdemrend kitüntetéseket pénteken Budapesten.

Gulyás Gergely az államalapítás napja alkalmából tartott, kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen azt mondta: Magyarország születésnapján sikeres születéstörténetet ünneplünk, hiszen Szent István alkotása egy évezred után is élő egység.

A rendezvényen – Novák Katalin köztársasági elnök által adományozva – a Magyar Érdemrend középkeresztje, a Magyar Érdemrend tisztikeresztje és a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt és Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket adtak át.

A Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetést kapta Lengyel Györgyi volt miniszteri biztos, közigazgatási államtitkár és kormánymegbízott, példaadó hivatástudattal és a közigazgatás iránti szakmai alázattal végzett vezetői munkája, különösen az igazgatási gyakorlat innovatív fejlesztésében és az egészségipari intézkedések stratégiai megalapozásában vállalt meghatározó szerepe elismeréseként.

Magyar Érdemrend Tisztikeresztet kapott:

Magyar Érdemrend Lovagkeresztet kapott:

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott:

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott:

Magyar Bronz Érdemkeresztet kapott:

Kuzma Endre ácsmester, egyéni vállalkozó Pányok és térsége oktatási, egyházi és magántulajdonú épületei tetőszerkezetének kialakítása és felújítása során végzett több mint négy évtizedes, magas színvonalú szakmai munkája, valamint a község érdekében végzett elkötelezett közösségi tevékenysége elismeréseként.

(Borítókép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (középen) a díjazottak társaságában az államalapítás napja alkalmából tartott állami kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen a Károlyi–Csekonics-palotában 2022. augusztus 19-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok