Index Vakbarát Hírportál

Megállították a tüzet Tatárszentgyörgynél

2022. augusztus 19., péntek 07:17

Egy zöldövezetben tűz ütött ki Táborfalván, Tatárszentgyörgy és Örkény között. A tűzoltók végül megállították a tűz terjedését, amely addig 700 hektárt érintett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kigyulladt az aljnövényzet Táborfalva térségében. A rendőrség közleménye szerint az 5205-ös Tatárszentgyörgy és Örkény közötti szakaszán teljes szélességében lezárták az utat a 4-es kilométerszelvényben. Az arra közlekedőket visszafordítják.

A tűzoltók csütörtök dél óta megakadályozták a lángok továbbterjedését Táborfalva térségében, Tatárszentgyörgy és Örkény között, ahol kigyulladt az aljnövényzet, a magas fű, egy bozótos, fás területen – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Helikopterrel oltotta a honvédség a tüzet

Mintegy hétszáz hektárra terjedt ki a tűz, amelyet a Pest megyei tűzoltósági főfelügyelő irányítása mellett, kilenc vízsugárral és kéziszerszámokkal folyamatosan oltanak a dabasi, a monori, a nagykátai, a ceglédi, a fővárosi és a székesfehérvári hivatásos, valamint a budaörsi önkéntes tűzoltók. Az egységek felszámolják a beizzásokat. A munkálatokban az MTI szerint a honvédségi tűzoltók is részt vesznek, és honvédségi helikopterek is segítették a tűz oltását.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a táborfalvi honvédségi lőtéren lobbantak fel a lángok a déli órákban.

Rovatok