Index Vakbarát Hírportál

Szirénázó mentőautóval ütközött egy autó az Andrássy úton

2022. augusztus 21., vasárnap 20:13

A mentőautó megkülönböztető fény- és hangjelzéssel érkezett a kereszteződéshez, amikor egy személyautóval összeütközött. Az Országos Mentőszolgálat elmondta, hogy a balesetben ketten könnyebben sérültek.

A személyautó a Szinyei Merse Pál utcán közlekedett, amikor a Kodály köröndhöz érve összeütközött a szirénázó mentőautóval – írja a Balesetinfo. A sofőr vélhetően nem látta és hallotta a megkülönböztető fény- és hangjelzéssel érkező járművet.

A mentőautó megkülönböztető jelzést használva egy beteghez tartott, amikor egy személygépkocsival ütközött. A személyautóban ülő nő és a mentőápoló könnyebben sérült, őket kórházba vitték

– mondta Méhes Dóra, az Országos Mentőszolgálat Kommunikációs Szolgálatának kommunikációs szervezője.

A lap emlékeztet, hogy a megkülönböztető jelzést szabályosan használó jármű vezetője ugyan a többi közlekedővel szemben elsőbbséget élvez, azonban nem hajthat be egy kereszteződésbe, ha nem győződött meg arról, hogy a többi közlekedő észlelte őt.

Mint írják, ahhoz, hogy a mentőautó vezetője meggyőződjön arról, hogy a többi közlekedő észlelte-e az érkezését, olyan sebességet kell választania a többsávos kereszteződésekben, ami lehetővé teszi a baleseti veszélyhelyzet akár egyoldalú elhárítását is.

Rovatok