Index Vakbarát Hírportál

Már jövő szombattól utazhat a szeptemberi bérletével

2022. augusztus 21., vasárnap 13:08

Vitézy Dávid közlekedési államtitkár szerint ezzel gördülékenyebb lehet az iskolakezdés.

A zavartalan tanévkezdet érdekében Vitézy Dávid közlekedési államtitkár arra kérte a vasúti és közúti közlekedési szolgáltatókat, hogy augusztus 27-től fogadják el a szeptemberre érvényes havi és első félhavi bérleteket.

A vakáció végével rengeteg diák ül vissza az iskolapadba, közülük sokan ingáznak otthonuk és oktatási intézményük között. Nemcsak a járatokon lesz több az utas, a pénztáraknál vagy az automatáknál is hosszabb sorokban várhatnak az emberek arra, hogy jegyet, bérletet válthassanak. A szünidőről visszatérő fiatalok például a tanévnyitó rendezvény vagy a kollégiumi szoba elfoglalása miatt akár már augusztus utolsó napjaiban buszra, vonatra szállhatnak.

Mindenkit szeretnénk megkímélni a megspórolható időveszteségektől és felesleges költségektől

– írja Vitézy Dávid a Facebook-oldalán. 

A Technológiai és Ipari Minisztérium megrendelői döntése nyomán ezért a MÁV és a GYSEV, a Volánbusz és más helyközi buszszolgáltatók jövő szombattól, augusztus 27-től mindegyik járatukon elfogadják a szeptemberi dolgozói és tanulóbérleteket. A tíz éve változatlan árú bérletek érvényességi időtartama így öt teljes nappal meghosszabbodik ebben a hónapban.

Rovatok