Index Vakbarát Hírportál

Lecsapott az eső Pest megyére, egy autó majdnem elsüllyedt

2022. augusztus 21., vasárnap 18:40

Két Pest megyei településen is intézkedniük kellett a tűzoltóknak a nagy mennyiségben lezúduló eső miatt. Szigetszentmiklóson egy autó az aluljáróban rekedt, és egy lakóparkot is elöntött a víz. Az egységek csaknem félszáz esetben avatkoztak be.

Elárasztott pincékhez, garázsokhoz, vízben álló udvarokhoz és elöntött házakhoz hívták a tűzoltókat Pest megye két településén, Szigetszentmiklóson és Szigethalmon. A nagy mennyiségben lezúdult eső miatt késő délutánig csaknem félszáz esetben kellett az egységeknek beavatkozniuk – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Szigetszentmiklóson a Csépi úti aluljáróban rekedt egy autó, a Losonczi utcában pedig a lakóparkot öntötte el a víz. De érkezett jelzés az Alkotás, a Fenyőfa, a Galagonya, a Boglárka, a Muskátli, a Pacsirta, a Tátika, a Kakukkfű utcákból is.

A Szabadkai utcából egy üzlet tulajdonosa kérte a tűzoltók segítségét, mert a víz elárasztotta a boltját. Szigethalmon a Fiumei utcában, a Mária utcában és a Mű úton dolgoztak a tűzoltók a pincék, kertek és házak vízmentesítésén – áll a katasztrófavédelem közleményében.

Az aluljáróban rekedt autó kimentéséről a MetFigyelő Facebook-oldala egy videót is megosztott.

Ön is látta? Van fotója vagy videója?
Küldje el nekünk!

Rovatok