Index Vakbarát Hírportál

Fejjel törte be az autó ablakát a repülő pizzafutár a Margit hídon

2022. augusztus 23., kedd 18:52

Gépkocsinak hajtott egy motorkerékpáros Budapesten, a Margit hídon. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kétkerekű járművet. A balesethez kiérkeztek a mentők is, a beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt.

Egy Toyota Corolla típusú személygépkocsi éppen Budáról tartott Pest felé, amikor annak vezetője a Margit hídon, a Margit-szigeti bejárónál lévő lámpa tilos jelzésénél kialakult sor végén megállt.

A mögötte haladó három motor közül kettő időben ki tudta kerülni az álló személyautót, a harmadik motoros (egy algériai származású ételfutár) azonban vélhetően későn észlelte a járművet, és a hátsó csomagtartó ajtajának csapódott – számolt be a baleset-info.hu.

A becsapódás akkora erejű volt, hogy a motoros lerepült a robogóról, és fejjel betörte az autó hátsó szélvédőjét, majd az úttestre zuhant.

A motorosok mögött éppen egy mentőautó haladt, amelynek a személyzete végignézte a balesetet, így egyből meg tudták kezdeni a robogó vezetőjének ellátását.

Az ételfutár a szélvédő szilánkjaitól vágott sérüléseket szenvedett az arcán, a nyakán, illetve a hasi tájékon belső sérülést. Őt súlyos állapotban szállították kórházba. A Toyotában csak a sofőr tartózkodott, ő nem sérült meg. Mint mondta, harminc éve vezet, és sosem volt balesete korábban. Az ütközés szerinte akkora erejű volt, mintha egy bomba robbant volna.

Rovatok