Index Vakbarát Hírportál

Újabb uszoda zárt be hétvégén a magas rezsiárak miatt

2022. augusztus 23., kedd 06:29

A magas energiaárak és az egyre növekvő költségek miatt még egy uszoda, a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ hozta meg azt a döntést, hogy határozatlan ideig zárva tartanak – közölte a döntést Mészáros Miklós polgármester.

A polgármester egy Facebookon közzétett videóban ismertette a döntés körülményeit: az áramért a korábbi kilencmillió forint helyett hatvanmillió forintot kell fizetnie az intézménynek, emellett pedig a gáz ára is jelentősen emelkedett. Ez összeadva egy százmillió forintos számlát eredményez, amelybe az üzemeltetés kerül – fejtegette Mészáros Miklós. 

„Ez megoldható lett volna az ingatlanadó ötvenszázalékos emelésével, de a képviselők úgy döntöttek, hogy ezt nem terhelnék rá a lakosságra. Másképp viszont nem tud ekkora összeget előteremteni Balatonboglár” – írja a Termál Online

A polgármester arra is kitért,

mivel az épület felhúzásában nem játszott jelentős szerepet az energiahatékonyság, ezért nem tudják olcsóbbá tenni az üzemelést: a komplexum nincs szigetelve, a kazánok ósdiak és elavultak, illetve sem napelemmel, sem hőszivattyúval nem rendelkeznek. 

A döntés a sportcsarnokra is vonatkozik, amely csak a fűtési idény kezdetéig lesz látogatható, utána viszont hónapokra bezárják – egészen tavaszig. Az egyetlen megoldást az nyújtaná, ha az állam a tulajdonjogokkal együtt átvenné az üzemeltetést is – vélekedett a polgármester. 

Rovatok