Index Vakbarát Hírportál

Jobb lesz, ha figyel: újabb katonai menetoszlop halad végig az ország keleti részén

2022. augusztus 23., kedd 10:59

Átcsoportosítások miatt katonai menetoszlopra kell számítani Magyarország keleti részének útjain hétfőn és kedden a reggeli, valamint a délelőtti órákban.

Átcsoportosításokat hajt végre a Magyar Honvédség 2022. augusztus 23-án és 24-én a reggeli és délelőtti órákban, ezért az ország keleti részének útjain katonai menetoszlopokra kell számítani Hódmezővásárhely–Fehérgyarmat térségében – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól – írják.

Hozzátették, hogy a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérő járművek biztosítják.

Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen

– fogalmazott a tárca kommünikében, hozzátéve, hogy a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Rovatok