Index Vakbarát Hírportál

Hármas karambol a 13-as főúton, mentőhelikopter szállította kórházba az egyik sérültet

2022. augusztus 25., csütörtök 13:11

Három személyautó karambolozott a 13-as főút 19–20-as kilométere között, a Komárom-Esztergom Csépnél – adta hírül a baleset-info.hu.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 31 éves hölgy Komárom irányából Kisbér felé tartott a 13. számú főúton. A járművezető az előtte haladó Ford Fiestához képest nem tartott kellő követési távolságot, így amikor az forgalmi okokból fékezett, a mögötte haladó hátulról nekiütközött, aminek következtében átsodródott a szembe sávba, és a szemből érkező autónak is nekiment. A szembejövő autó az ütközés után a Forddal is koccant.

A balesethez riasztott komáromi és kisbéri hivatásos, valamint nagyigmándi önkormányzati tűzoltók a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett áramtalanították a járműveket, majd feszítővágó segítségével az egyik jármű utasát kiszabadították, kiemelték, és a mentőszolgálat munkatársainak átadták. 

A káreset helyszínére mentőhelikopter is érkezett.

Az egységek a továbbiakban a baleset sérültjeinek mozgatásában, majd a forgalmi akadály megszüntetésében vettek részt.  Az elsődleges információk alapján a Kisbér irányába tartó két autó sofőrje súlyos, a szemből érkező gépjármű vezetője könnyű sérülést szenvedett – tájékoztatott a baleset-info.hu.

Rovatok