Index Vakbarát Hírportál

Leállt a vízellátás az egyik vidéki plázában

2022. augusztus 26., péntek 13:42

Augusztus 25-én csütörtökön megszűnt a vízellátás a nagykanizsai plázában – tájékoztatott Facebook-oldalán a bevásárlóközpontban működő mozi üzemeltetője. Bár a helyiek tudni szeretnék, mi áll a háttérben, a pláza vezetése nem ad tájékoztatást.

„A mai napon a vízművek megszüntette a Kanizsa Plaza vízellátását” – tudatta Facebookon a plázában működő Cinema Nagykanizsa üzemeltetője, Maresch Dániel.

A közleményből kiderül: a mozi bérlőit és üzemeltetőit előzetesen nem tájékoztatták a vízcsapok elzárásáról.

Víz nélkül a vendégvécék és a dolgozói mosdók nem működnek, a mozibüfét nem tudjuk üzemeltetni, és a termekben sem tudunk takarítani

– olvasható a posztban.

A vízellátási gondok miatt a mozit augusztus 26., péntektől a bezárták.

Maresch Dániel hangsúlyozta: a kialakult helyzetért a Kanizsa Plaza tulajdonosának és üzemeltetőjének kell vállalnia a felelősséget.

„Most helyettük is elnézést kérek. Nagyon szomorú vagyok, hogy rajtunk kívül eső ok miatt, mások felelőtlensége okán kell bezárnunk a mozit. Remélem, hogy csak ideiglenesen” – jegyezte meg.

Lapunk kereste a Kanizsa Plaza vezetését, szerettük volna megtudni, mi a leállás oka, és hogy a vízellátás várhatóan mikor áll helyre, de a weboldalon megadott telefonszámon egy úr csak annyit közölt, hogy „nincs hatásköre információt kiadni”.

Hiába kértük, hogy adja meg a pláza tulajdonosának elérhetőségét, a telefont ránk tette.

A Cinema Nagykanizsa oldalán található Facebook-posztot egyébként már több százan megosztották, és kommentek is érkeztek bőven, sokan szégyennek, „vicckategóriának” nevezték a plázában történteket.

A legtöbben arra kíváncsiak, hogy a vízellátás minden üzletben megszűnt-e, és ha igen, akkor mikor fog helyreállni a pláza működése.

Frissítés: a Kanizsa Pláza közleménye

Cikkünk megjelenése után a Kanizsa Pláza közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyet alább tartalmi változtatás nélkül közzéteszünk.

A Kanizsa Plaza területén tegnap délután 15:30-kor leállította a vízellátást a bevásárlóközpont víziközmű-, a ZALAVÍZ - Dél-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt. A leállás a mai napon, 13:30-kor ért véget – azóta a vízellátás újra zavartalan az épületben, ideértve a Cinema Nagykanizsát is.

A ZALAVÍZ Zrt. a vízellátás kikapcsolásának okaként egy, 4 hónapra vonatkozó fizetési elmaradást nevezett meg, ez ugyanakkor ilyen formában nem állja meg a helyét. A szolgáltató ugyanis több alkalommal is hibásan állította ki a számlákat, amely ellehetetlenítette társaságunk számára azok rendezését:

Társaságunk, felelős üzemeltetőként, a bérlőket, illetve a látogatókat ért kellemetlenségek és esetleges károkminimalizálása érdekében, az említett visszásságok ellenére, a ZALAVÍZ által követelt összeg azonnali rendezése mellett döntött. A szolgáltató ennek nyomán, ma 13:30-kor visszakapcsolta a vízellátást. Jelzésértékű, hogy az előzetes jelzésük szerint valószínűsíthetően elállnak az ilyen esetekben jellemzően kivetett visszakapcsolási díjtól is.

Rovatok