Index Vakbarát Hírportál

A MÁV-Volán-csoport sűríti járatait szombaton a tűzijáték miatt

2022. augusztus 26., péntek 17:46

A szombati tűzijáték miatt a MÁV-START és a MÁV-HÉV bizonyos járatokat több kocsival közlekedtet, és többletjáratokat is indít. Budapesten a Volánbusz az elővárosi járatokat sűrített menetrend szerint indítja.

A szombati tűzijátékról hazautazók kényelmesebb eljutása érdekében a MÁV-START a vonatokat a lehetőségekhez képest nagyobb kapacitással, két, illetve három FLIRT motorvonategységgel és KISS emeletes motorvonatokkal indítja el. Ezáltal a váci, a veresegyházi, az újszászi, a ceglédi, a pusztaszabolcsi, a székesfehérvári, a győri és az esztergomi elővárosi vonalon is többen és kényelmesebben utazhatnak haza a tűzijátékot követően – hívta fel a figyelmet a MÁV kommunikációs igazgatósága.

A tűzijáték után nagyobb kapacitással közlekedő vonatok:

Az augusztus 27-i tűzijáték napján az eredetileg augusztus 20-án közlekedő mentesítő járatok is közlekedni fognak. A MÁV-START plusz Z50-es járatot indít Monoron és Cegléden át Szolnokra 22:33-kor (2698), S70-est Vácon át Szobra 22:37-kor (2408) és Cegléden és Kecskeméten át Szegedre 23:03-kor (17008). A vonatok a budapesti Nyugati pályaudvarról indulnak. 

Továbbá Budapesten az elővárosi (kék) autóbuszjáratok sűrített menetrend szerint közlekednek, és a MÁV-HÉV is nagyobb kapacitást, sűrűbb közlekedést biztosít a H5-ös, a H6-os, a H7-es és a H8-as HÉV vonalán.

A MÁV-START ezen a hétvégén fix áras menettérti jegyet is értékesít, amivel jelentős utazási kedvezményt biztosít utasainak. A kedvezményes jegy a vonatokon és a távolsági buszokon is érvényes, erről itt írtunk bővebben.

Rovatok