Index Vakbarát Hírportál

A CÖF figyelmeztette Márki-Zay Pétert, hogy ne takarózzon velük

2022. augusztus 29., hétfő 16:54

A szervezet kifogásolja, hogy a választások ellenőrzését végző EBESZ az említett visszaélésekre nem derített fényt.

Ahogy arról az Index is beszámolt, Márki-Zay Péter augusztus 27-én, a Magyar Hang podcastműsorában elárulta, hogy több száz milliós támogatásban részesült az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom. Az összeg az Egyesült Államokból érkezett hónapokkal az áprilisi választások után, elmondása szerint a kampány utolsó számláit ebből fizették. 

A CÖF az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált az ellenzéki összefogás egykori miniszterelnök-jelöltjének kijelentésére. Szerintük az amerikai pénzbeli segítség elfogadása egyértelműen azt jelenti, hogy az országgyűlési választásokba külföldről beavatkoztak.

„Az sem eltitkolható, hogy politikai kalandorként élvezte a magyarországi ellenzéki tábor tudatos közreműködését, amely vonatkozik a pénzforrások elhallgatására is” – írják, valamint hozzáfűzik, hogy Márki-Zay azért takarózik a CÖF-fel, hogy elmeneküljön az igazságszolgáltatás elől. 

Ezután a következő állításokat vonultatták fel a szervezet érintettségét cáfolandó: 

Mindemellett kifogásolták, hogy a választások ellenőrzését végző EBESZ az említett visszaélésekre nem derített fényt. Szerintük a napvilágot látott információkkal „erkölcsi kötelességük” kiegészíteni a jelentésüket.

A Márki-Zay- és Tordai Bence-félék méltatlanok arra, hogy a CÖF nevét a szájukra vegyék

– zárta a CÖF-CÖKA vezetősége. 

Rovatok