Index Vakbarát Hírportál

Hosszú szünet után újraindul a jól ismert budapesti légi járat

2022. augusztus 29., hétfő 16:39

Ősztől, egészen pontosan 2022. október 15-től ismét üzemel majd menetrend szerint járat Kolozsvár és Budapest között, jelentette be Antal Géza megyei tanácsos.

A Kolozs megyei RMDSZ ügyvezető elnöke hozzátette: heti két alkalommal, kedden és szombaton lehet majd felülni a járatra. Antal Géza azt is elmondta, hogy a közvetlen légi összeköttetést az AirConnect légitársaság biztosítja a két város között.

Antal Géza a Maszolnak kifejtette: az elmúlt négy évben, amióta megszűnt a Wizz Air által üzemeltetett közvetlen járat Kolozsvár és Budapest között, az utasok több ízben is jelezték, hogy szükség van a két város közötti légi kapcsolatra.

„Legutóbb épp a Kolozsvári Magyar Napok idején egyeztettünk ennek lehetőségéről anyaországi politikusokkal. Nem kizárólag azért, mert a kolozsvári magyarok számára fontos ügyről van szó, hanem mert őszintén úgy gondolom, hogy piaci alapon is indokolt ez a járat. Örülök, hogy a kolozsvári reptér vezetősége mindvégig nyitott volt ebben a kérdésben, és most sikerül ismét összekötni a nemzet és Erdély fővárosát” – fejtette ki Antal Géza.

Frissítés: az AirConnect román légitársaság honlapján elérhető adatok szerint október 15-től keddi és szombati napokon indulnak Kolozsvárról és Bukarestből Budapestre és vissza. Mindkét járaton a 68 férőhelyes ATR-72-68Y típusú légcsavaros repülőgép repül, mely 1 óra 15 perc alatt teszi meg a Kolozsvár-Budapest, és egy óra 50 perc alatt a Bukarest-Budapest távot.

A kolozsvári járaton a jegy ára egy útra 50 eurónál (21 ezer forint), a bukarestin 54 eurónál (22 ezer forint) kezdődik. Az alapjeggyel az utazó egy darab hat kilogrammos kézipoggyászt vihet magával. A beszállókártyát online kell kiváltani, írja az MTI.

Rovatok