Index Vakbarát Hírportál

Korán találkozott a halálos veszedelemmel egy tanuló vezető

2022. augusztus 30., kedd 20:48

Szabálytalanul előzték meg a kanyarban az egyik tanuló vezetőt – a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel – Kispesten. Csak egy-két másodpercen múlt az ütközés, amelybe akár bele is halhatott volna.

Kispesten, a Kossuth téren egy kamerával felszerelt oktatóautóval – oktatás közben – szerettek volna balra kanyarodni az Üllői útra, amikor hirtelen balról előzték meg az oktatóautót szabálytalanul a kanyarban, nagy sebességgel.

Az oktató alaposan elmagyarázta a tanulónak a sávkiosztást, mialatt a piros lámpánál várakoztak, de váratlanul, az indulás pillanatában olyan dolog történt, amire nem tudta felkészíteni a tanítványát.

A balra kanyarodó legszélső sávból egy fekete autó nagy sebességgel haladt el a Báthory utcába, egyenesen.

Az oktatónak is elállt a lélegzete, majd kifejtette a tanulónak, hogy mi történt volna, ha egy-két másodperccel hamarabb, kisebb ívben kanyarodik be a szabálytalan Golf elé – hívta fel a figyelmet a Budapesti Autósok.

Budapesten mindennapos, hogy a szabálytalanul száguldozó autók veszélyes helyzeteket generálnak, amelyek gyakran végzetesek. Mint lapunk megírta: a rendőrség is figyelmeztetett a szabálytalanságokra, amelyek kiszűrésére drónokkal figyelik a civil autókat. Különösen a gyalogátkelők közelében figyelmeztetnek óvatos megközelítésre és elsőbbségadásra. Egy esetben a motoros majdnem elütött egy gyalogost a kutyájával, de a kutyának több esze volt.

Rovatok