Index Vakbarát Hírportál

A pécsi erdőtűz okozója szerint ha megöletik, nem jutnak pénzhez a károsultak

2022. augusztus 31., szerda 17:20

Eddig két károsult kereste meg a pécsi erdőtűz okozóját, hogy elindítsák a kártérítési ügyintézést. A halálos fenyegetéseket is kapó Kósa Mátyás Krisztián arra kéri a többi károsultat, hogy ők is jelentkezzenek nála minél előbb.

Az Index is beszámolt róla, hogy augusztus 18-án három ház teljesen leégett és további épületek is megsérültek abban a tűzben, amely Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban lévő kiskerteknél ütött ki.

Kósa Mátyás Krisztián nevét nyilvánosan is vállalva elismerte, hogy ő okozta a tüzet, és bocsánatot kért a történtekért a helyi lakosoktól. Jelezte: vállalja a felelősséget tette miatt, de azt is közölte, hogy nem szándékosan okozott kárt.

Ami egy embertől elvárható, meg fogom tenni a kártérítés érdekében. Természetesen alávetem magam a büntetőeljárásnak. Nem bújok ügyvédek háta mögé

– fogalmazott közvetlenül a katasztrófa után.

A tűzesetről és az okozott károkról drónos felvételek is készültek. A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt indított nyomozást az ügyben. A vétkes tűzgyújtási tilalom ellenére rakott tüzet a Mecsekben, ezért akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Kósa Mátyás Krisztián szerdán közösségi oldalán egy bejegyzésben közölte: 

eddig két károsult vette fel vele a kapcsolatot. Tájékoztatása szerint esetükben már zajlik a kártérítési ügyintézés és a kártérítés gyors előkészítése.

A tűz okozója kérte, hogy a többi károsult is jelentkezzen minél hamarabb. Posztjából kiderül, hogy az elmúlt időszakban több gyalázkodó és megfélemlítő üzenetet, fenyegetést is kapott.

Azt írta, hogy az összes, ellene és ismerősei ellen indított verbális, kommunikációs és fizikai támadást, zaklatást kivizsgálja a rendőrség.

Ha megöltök, megölettek engem... Ha tönkreteszitek az üzletem... Ha ellehetetlenítitek az életem... Akkor ki fog elszámolni a károsultakkal? Ezen gondolkodtatok már?

– kérdezte Kósa Mátyás Krisztián.

Azt kérte a gyalázkodóktól, hogy hagyják abba a támadást és a zaklatást, nemcsak ellene, hanem mindenki más ellen, aki segíteni akar a károk megtérítésében.

„Sokan dolgozunk azon már tizenhárom napja folyamatosan, hogy korrekt és békés megoldások szülessenek az ügyben" – tette hozzá, majd posztja végén sejtelmesen ezt írta: „Hamarosan váratlan fordulat várható az ügyben.”

(Borítókép: Leégett terület Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban lévő kiskerteknél 2022. augusztus 21-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok