Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vették az Országos Roma Önkormányzat elnökét

2022. augusztus 31., szerda 13:52

Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt az ügyészség őrizetbe vette az Országos Roma Önkormányzat elnökét – adta hírül augusztus 31-én, szerda délután a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövető elfogása érdekében összehangolt eljárási cselekményeket hajt végre, amelyek jelenleg is folyamatban vannak.

A nyomozó ügyészség által őrizetbe vett Országos Roma Önkormányzat elnökét érintő ügyről az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően – várhatóan holnap – adnak részletesebb tájékoztatást, olvasható a közleményben.

Az Országos Roma Önkormányzatról (ORÖ) augusztus 15-én, hétfőn adtunk hírt, amikor az elnök közölte: a szervezet nem kapta meg a Belügyminisztériumtól az állami támogatást, így fizetésképtelenné válhat. Agócs János az elmaradt támogatás miatt panasszal fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, és remélte, hogy

a támogatás folyósításának ilyen hosszú elmaradása csak a Belügyminisztériumban folyamatban lévő átszervezések okán maradt el ilyen hosszú ideig. 

Megjegyezte továbbá: a többi nemzetiségi országos önkormányzat már megkapta a harmadik negyedévre járó 160 millió forintos támogatást. 

Rovatok