Index Vakbarát Hírportál

Hétvégétől újra a mozogni vágyóké lesz a pesti alsó rakpart

2022. szeptember 1., csütörtök 10:54

Újra a mozogni vágyóké lesz hétvégén a pesti alsó rakpart, amelyet a BKK közlése szerint már péntekről szombatra virradó éjszaka lezárnak.

Ismét megnyílik hétvégén a pesti alsó rakpart a Margit híd és a Közraktár utca közötti szakaszon a mozogni vágyók előtt – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerkesztőségünket.

A közlemény szerint az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától egészen vasárnap 23 óráig nem lehet behajtani gépjárművel.

A 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utca végállomás felé a Petőfi Sándor utcán át közlekednek, nem érintik az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeket, megállnak azonban a 15-ös és a 115-ös buszok Erzsébet téri megállójánál.

A társaság egyúttal arra kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőket, hogy a megnyitott rakpartszakaszon is fokozottan figyeljenek a gyalogosokra. 

A rakpart idén először a húsvéti hosszú hétvégén, április 15-től 18-ig nyílt meg az érdeklődők előtt a Margit híd és a Közraktár utca között – emlékeztetett közleményében a BKK.

Rovatok