Index Vakbarát Hírportál

Közel kétmilliárd forintnak megfelelő dollárral támogatták Márki-Zay Péteréket a kampányidőszakban

2022. szeptember 1., csütörtök 15:21

A Mindenki Magyarországa Mozgalom közzétette nyilvános elszámolását a beérkezett adományokról. A tételes elszámolás szerint 1,8 milliárd forintnak megfelelő támogatásban részesült a politikai csoportosulás, csak azt nem lehet tudni, kiktől érkeztek a pénzek – írta meg a Magyar Nemzet a kontra.hu cikkére hivatkozva.

A mozgalom honlapján megjelent 1862 oldalas anyag szerint nyolc darab, összesen 1,86 milliárd forintnak megfelelő USA-dolláros adományt kaptak Márki-Zayék, ezekből a legnagyobb tételek a háromszázmilliót bőven, illetve a félmilliárd forintot is majdnem meghaladják. A kontra.hu viszont arról írt: nem derül ki, kiktől folytak be ezek a pénzek.

Marketingtevékenységre (szolgáltatások és tanácsadás) sok pénzt fordítottak, csak a Facebookon 530 milliót költöttek. Szöveges üzenetekre (SMS) elment további 117 millió, interaktív robothívásokra 46 millió, egyéb reklámokra 52 millió, a call centerre pedig 127 millió forint jutott. A Mindenki Magyarországa Mozgalom emberek buszoztatásra 97 millió forintot költött. Ezeken felül tollakra 44 millió, szórólapokra 76 millió, óriásplakátokra 87 millió, újságokra 117 millió, egyéb szóróanyagokra 24 millió forint jutott – jegyzi meg aMagyar Nemzet .

Az MMM elszámolásának részletes bontása ezen a linken érhető el.

Rovatok