Index Vakbarát Hírportál

Több száz embert haragított magára a MÁV

2022. szeptember 1., csütörtök 21:55

Csütörtök este váltóhiba miatt Szakály-Hőgyész és Keszőhidegkút-Gyönk között lehetetlenné vált a vonatközlekedés, a pécsi fővonalon emiatt megnőtt menetidő, közölte korábban a Mávinform. Az egyik utas szavai szerint „meglehetősen kellemetlen és felháborító a helyzet”.

Az egyik utas szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében számolt be róla, hogy a mai napon, csütörtökön 17:53-kor indult Budapestről a Pécsre tartó vonat, ami aztán kénytelen volt megállni. Az Index olvasója szerint Keszőhidegkút-Gyönkön 250 utas várakozik, miközben a vonatnak a menetrend szerint 20:42-re kellett volna befutnia Pécsre.

„A legutóbbi információk szerint két busz várható 21:50 körül, ami enyhén szólva nem alkalmas 250 utas szállítására. Több buszt egyelőre nem tudnak keríteni a kalauz állítása szerint, így a hazajutás az utasoknak egyelőre bizonytalan. Étel és víz vásárlására nincs lehetőség, az utasok a légkondicionálótól hideg kocsikban várakoznak, helyenként van csak áram a konnektorokban, Wi-Fi természetesen nincs. Az idős, beteg emberekkel szemben felelőtlenség így viselkedni” – jelezte az egyik felháborodott utas.

A Mávinform friss jelentése szerint a vonatforgalom várhatóan 21:30-ig szünetel a két állomás között, a térségben pótlóbuszt csak ennél későbbre tudnak kiállítani a busztársaságok. A pécsi vonalon közlekedő esti vonatok utasainak a várakozás miatt akár 2-3 órás késésekre és vonatkimaradásokra kell számítaniuk.

Rovatok