Index Vakbarát Hírportál

Zivatarokkal köszönt be az ősz, vége a kánikulának

2022. szeptember 2., péntek 20:11

Szombaton napos idő várható, csapadékra csupán Magyarország keleti és északkeleti részében számíthatunk. A nappali maximum-hőmérséklet 20 és 27 fok között alakul majd. Vasárnap már több helyen zavarhatják a napsütést felhők, de a hűvös reggel után akár 28 fokra is melegedhet a levegő.

Szombaton a keleti, északkeleti tájak kivételével leginkább napos idő várható, ám helyenként (keleten és északkeleten) kisebb eső és egy-egy zápor kialakulhat. A légmozgás az északkeleti és északnyugati tájakon élénk lehet. A párás, ködös hajnalt követően délután 20 és 27 fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet. 

Citromsárga, egyes fokú figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délelőttig eső miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egész területére. Az előrejelzés szerint 24 óra alatt 20 millimétert meghaladó csapadék hullhat a Tiszántúl északkeleti felében.

A hétvége utolsó napján már gyakrabban fordulhat elő csapadék. Az Időkép azt írja, vasárnap gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést, és elszórtan zápor, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Ám a légmozgás leginkább gyenge vagy mérsékelt marad. 

A hűvös reggel után délutánra 23 és 28 fok közé melegedhet a levegő.

Ezen a napon kritériumokat elérő időjárási jelenség nem valószínű. Nincs érvényben lévő figyelmeztetés vagy riasztás vasárnapra. 

Rovatok