Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: Törökországot a legnagyobb megbecsülés illeti

2022. szeptember 2., péntek 19:02 | aznap frissítve

Belgrádban találkozott a törökök európai uniós csatlakozásért felelős miniszterével Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a közösségi médiában közzétett bejegyzésében kiemelte: „Magyarország rendkívül nagy bajban lenne, ha nem építették volna ki a Török Áramlat gázvezetéket”.

Facebook-posztban tette közzé Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy megbeszélést tartott Mevlüt Çavuşoğluval, az európai uniós csatlakozásért felelős török államminiszterrel Belgrádban. 

Törökországot a legnagyobb megbecsülés illeti

 – kezdte bejegyzését Szijjártó Péter. 

Mint írta: „barátja közreműködésével eddig a törökök tették az egyetlen sikeres kezdeményezést arra, hogy közvetítsenek Oroszország és Ukrajna között – mindezt akkor, amikor a párbeszéd fontossága minden korábbi szintet meghaladt”.

Valamint kiemelte: „Magyarország rendkívül nagy bajban lenne, ha nem építették volna ki a Török Áramlat gázvezetéket, ami mára a magyar energiabiztonság egyik alappillérévé vált.

Ma itt, Belgrádban folytatjuk az együttműködést, pont úgy, ahogy eddig, a kölcsönös tisztelet talaján

– zárta a posztot a politikus. 

(Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (balra) és Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszter a Nyitott Balkán kezdeményezés tagországainak csúcstalálkozóján Belgrádban 2022. szeptember 2-án. Fotó: Andrej Cukic / MTI / EPA)

Rovatok