Index Vakbarát Hírportál

Az ökocímkével ellátott termékek száma már megközelíti a 90 ezret

2022. szeptember 3., szombat 15:43

A fenntarthatóság, az energiatakarékosság, a szennyezőanyag-kibocsátás csökkentése, a terméktartósság, valamint a veszélyes anyagok használatának kizárása is feltétele a minősítő címke használatának.

Az ökocímkével ellátott termékek száma már megközelíti a 90 ezret – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára.

Raisz Anikó kiemelte: ha az emberek ezt a minősítő címkét látják, biztosak lehetnek abban, hogy az adott termék az előállítástól a hulladékká válásáig megfelel a környezetvédelmi normáknak, és használata kevéssé terheli a környezetet.

Az európai uniós ökocímke fennállásának 30. évfordulója alkalmából rendezett eseményen elhangzott: az ökocímke megszerzésének kritériumai között olyan szempontok szerepelnek, mint a fenntarthatóság, az energiatakarékosság, a szennyezőanyag-kibocsátás csökkentése, a terméktartósság, valamint a veszélyes anyagok használatának kizárása.

Az államtitkár szerint a fogyasztók környezettudatossága az elmúlt években Magyarországon is egyre nőtt, mindez pedig ösztönzőleg hat a gyártókra, a forgalmazókra és a szolgáltatókra – írta az MTI.

Rovatok